Військовослужбовці покидають армію через соціальні та моральні питання - Загороднюк

Військовослужбовці покидають армію через соціальні та моральні питання - Загороднюк
Читать на русском

Загороднюк повідомив, що в України проходять службу за контрактом 85% військовослужбовців.

Найчастіше військовослужбовці покидають армію через соціальні та моральні питання. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"В нас немає такого сплеску покидання армії військовослужбовців зі ЗСУ. Дійсно, плинність кадрів висока, вона колись 8%, колись 10% на рік і вище ніж 10%. Якщо ми порівнюємо з позаминулим роком і з початком минулого року, то вона не збільшилась. Плинність кадрів - це проблема і цю проблему ми знаємо і ми маємо її вирішувати. Питання в тому, що причина, за якої йдуть військовослужбовці - це частіше за все фактор колективу, фактор командира, такі соціальні й моральні питання", - сказав Загороднюк.

За його словами, відповідно до проведених міністерством та волонтерами досліджень, ще однією причиною покидання армії є соціальне забезпечення. "Ці всі питання потрібно вирішувати постійно, але їх не можна вирішити за 5 чи 6 місяців", - додав міністр.

Нагадаємо, міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що військовослужбовців строкової служби не будуть відправляти до району проведення операції об’єднаних сил.

Новини партнерів

Китайські медики розробили успішний метод лікування коронавіруса
Гончарук: сферу охорони здоров’я чекають складні реформи

Найпопулярніше за тиждень