Військові можуть подавати заявки на навчання для «Армії дронів»: алгоритм подання заявок

Військові можуть подавати заявки на навчання для «Армії дронів»: алгоритм подання заявок
Читать на русском

Сотні професійних операторів посилять ЗСУ та чинитимуть потужний опір російським загарбникам.

Школа «Борівітер» навчатиме операторів «Армії дронів» для Збройних Сил України. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Вчитися у школі можуть лише чинні представники Збройних сил України. Серед навчальних програм – настроювання дронів, аеророзвідка та коригування артилерії», – заявив він.

Алгоритм подання заявок на навчання простий.

«Заповнюєте форму за посиланням, модератор перевіряє, чи справді ви з ЗСУ. Перевагу під час відбору мають військові, підрозділи яких раніше вирушають на фронт. Оскільки кваліфіковані оператори дронів потрібні просто зараз», – зазначив Федоров.

Підготовка операторів залежить від класу девайсів. Близько двох тижнів – для цивільних дронів, близько місяця – для професійних, які відповідають стандартам НАТО.

Федоров додав, що навчання операторів є важливою частиною системного підходу до формування «Армії дронів». Крім закупівлі та ремонту дронів, важливо дати військовим конкретні навички, як ними керувати. Це допоможе зберегти життя українських героїв, а також зменшити втрати дронів.

Новини партнерів

Тіла ще двох дітей знайшли після ракетного удару по Вінниці
Львівські десантники з ПТРК "Стугна-П" зпалили російську бронемашину разом з її екіпажем (Відео)

Найпопулярніше за тиждень