Відсторонення головлікаря та анулювання ліцензії: МОЗ буде радикально боротися з підробкою COVID-свідоцтв

Відсторонення головлікаря та анулювання ліцензії: МОЗ буде радикально боротися з підробкою COVID-свідоцтв
Читать на русском

Лікарні можуть залишитися без фінансування через злочинні схеми медпрацівників.

Міністерство охорони здоров'я вимагає відсторонення головних лікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію у лікарнях, які вони очолюють. Їх можуть відсторонювати від виконання обов'язків на час слідства.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ у Facebook, передає APnews.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, станом на сьогодні, 27 вересня, проти кількох лікарів вже відкрили кримінальні справи за підробку свідоцтв.

"Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, - об'єднаних територіальних громад - з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства. Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях", - заявив Ляшко. У випадку, якщо слідство виявить непричетність головлікаря до злочинних схем, то його поновлять на посаді.

У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні та розрив її контракту з Національною службою здоров'я, після чого територіальна громада буде фінансувати лікарню самостійно.

Як повідомляв APnews, в Україні відкрито 300 справ через підробку COVID-сертифікатів.

Новини партнерів

У Києві чоловік образився на персонал ресторану і "замінував" будівлю
Зеленський подав у Раду законопроект про захист політв'язнів та членів їх сімей

Найпопулярніше за тиждень