Відмовили органи: у Чернігові слідом за сестрою помер 7-місячний малюк, який отруївся грибами

Відмовили органи: у Чернігові слідом за сестрою помер 7-місячний малюк, який отруївся грибами
Читать на русском

До цього від отруєння померла 5-річна сестричка Віктора.

У Чернігові в реанімації дитячої лікарні помер 7-місячний малюк, якого батьки напередодні нагодували юшкою з грибами. Дитина померла від отруєння.

Про це повідомив головний лікар дитячої обласної лікарні Олександр Карета в коментарі "Суспільному", передає APnews.

Як розповів лікар, організм хлопчика Віктора отруїли токсини, у нього перестали працювати внутрішні органи. Дитина перебувала у тяжкому стані на апараті ШВЛ з 27 квітня, а 2 травня померла.

Зазначається, що це вже друга смерть у багатодітній сім'ї. До цього, 30 квітня, в реанімації обласної дитячої лікарні померла 5-річна сестричка Віктора.

Медики наголошують, що дітям до 14 років взагалі не можна вживати у їжу гриби. У даному випадку дітей нагодували ще й отруєними грибами.

Нагадаємо, 27 квітня до реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні в тяжкому стані доставили чотирьох малолітніх дітей з багатодітної родини. У всіх діагностували гостре отруєння невідомою речовиною. Наймолодшій дитині – 7 місяців, найстаршій – 6 років. Попередньо встановлено, що батьки нагодували дітей юшкою з грибами.

Крім того, дана родина перебувала у полі зору соціальних служб у справах дітей у зв’язку зі складними життєвими обставинами.

Наразі ювенальні прокурори Чернігівської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом злісного невиконання обов'язків по догляду за дітьми (ст. 166 Кримінального кодексу України).

Варто зазначити, що, за інформацією місцевих ЗМІ, матір дітей, які отруїлися, наразі вагітна шостою дитиною.

Як повідомляв APnews, у Чернігові 30 квітня померла 5-річна дівчинка після отруєння грибами.

Новини партнерів

Уряд Англії організував експериментальний концерт в Ліверпулі - без масок і соціальної дистанції
В рядах МВС з'явився кролик-поліцейський на прізвисько Топотун

Найпопулярніше за тиждень