Від плей-офф Ліги Чемпіонів до вильоту з єврокубків: розклади "Шахтаря" перед останнім туром

Від плей-офф Ліги Чемпіонів до вильоту з єврокубків: розклади "Шахтаря" перед останнім туром
Читать на русском

В останній грі все залежить від самих "гірників".

Напередодні пройшли матчі п'ятого туру в групі B Ліги Чемпіонів, в якій грає донецький "Шахтар". Результати обох матчів максимально заплутали ситуацію в квартеті - тепер майже кожна команда може як посісти перше місце, так і вилетіти з єврокубків взагалі. APnews розбирався, які розклади перед останнім туром є в української команди.

"Шахтар" і перше місце

Обігравши "Реал", донеччани повернули собі друге місце в групі, і при самому оптимістичному сценарії можуть навіть зайняти і перше. Все, що для цього потрібно - обіграти "Інтер" на виїзді і сподіватися на перемогу або нічию "вершкових" в матчі з гладбахською "Боруссією".

У першому випадку і "гірники", і "галактікос" наберуть по 10 очок, але завдяки двом перемогам над командою Зінедіна Зідана саме "Шахтар" фінішує в групі першим. У разі ж нічиєї друге місце збереже "Боруссія", яка набере 9 очок.

ПозиціяКомандаОчки
1"Шахтар"10
2"Реал"10
3"Боруссія" М8
4"Інтер"5

або

ПозиціяКомандаОчки
1"Шахтар"10
2"Боруссія" М9
3"Реал"8
4"Інтер"5

"Шахтар" і друге місце

"Гірники" можуть фінішувати і другими. Причому для цього їм достатньо не програти "Інтеру" і сподіватися на те, що і "Реал" не обіграє "Боруссію". Тоді донеччани наберуть або 10, або 8 очок. А перше місце з 9 або 11 очками займуть німці. При такому розкладі вилетить, до слова, знову-таки "Інтер".

Таблиця в разі нічиєї "Шахтаря" і нічиєї або перемоги "Боруссії":

ПозиціяКомандаОчки
1"Борусія" М9/11
2"Шахтар"8
3"Реал"7/8
4"Інтер"6

або в разі перемоги "Шахтаря" і "Боруссії":

ПозиціяКомандаОчки
1"Боруссія" М11
2"Шахтар"10
3"Реал"7
4"Інтер"5

"Шахтар" і Ліга Європи

Але навіть поразка в матчі з "Інтером" необов'язково означатиме для "Шахтаря" виліт з єврокубків. Так, в разі поразки підопічним Луїша Каштру потрібно сподіватися на перемогу "Боруссії". При нічиїй в грі з командою Антоніо Конте і перемозі "Реала" донеччани також відправляться в Лігу Європи. Ось як це виглядає у вигляді підсумкових турнірних таблиць. У разі поразки "Шахтаря" і "Реала":

ПозиціяКомандаОчки
1"Боруссія" М11
2"Інтер"8
3"Шахтар"7
4"Реал"7

або в разі нічиєї "Шахтаря" і перемоги "Реала":

ПозиціяКомандаОчки
1"Реал"10
2"Боруссія" М8
3"Шахтар"8
4"Інтер"6

"Шахтар" і виліт

Попри дві перемоги в матчах з "Реалом" і нічию в домашньому матчі з "Інтером" донеччани можуть і зовсім вилетіти з єврокубків. Справедливості заради, таке може статися з будь-якою з команд в групі (крім "Боруссії" - вона гарантувала собі євровесну).

Для такого сумного розкладу "Шахтар" повинен обов'язково програти "Інтеру". "Реал" же повинен зіграти внічию або і зовсім обіграти "Боруссію". Тоді донеччани, набравши сім очок, фінішують четвертими. Таблиця в разі поразки "Шахтаря" і перемоги "Реала":

ПозиціяКомандаОчки
1"Реал"10
2"Інтер"8
3"Боруссія"8
4"Шахтар"7

або в разі поразки "Шахтаря" і нічиєї "Реала"

ПозиціяКомандаОчки
1"Боруссія" М9
2"Реал"8
3"Інтер"8
4"Шахтар"7

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що перемога "Шахтаря" над "Реалом" не тільки максимально накрутила інтригу в групі. Сенсація в Києві дозволила Україні повернутися на 11-е місце в рейтингу УЄФА. А ми вже розповідали про те, що такі коефіцієнти дають українським командам при жеребкуванні єврокубків.

Новини партнерів

У Києві затримали жінку, яка за столиком в ТЦ нюхала наркотики
У Харкові через відсутність Кернеса містом керуватиме секретар міськради

Найпопулярніше за тиждень