Від "дякую за бідність" до "пішов ти". ТОП-5 скандалів Порошенка з ветеранами АТО та пенсіонерами

Від "дякую за бідність" до "пішов ти". ТОП-5 скандалів Порошенка з ветеранами АТО та пенсіонерами
Читать на русском

Далеко не кожна з подібних сварок закінчувалася простою словесною перепалкою, були випадки і застосування фізичної сили.

Сьогодні в Рівному ветеран АТО публічно поскандалив з п'ятим президентом України. Чоловік назвав Порошенка державним злочинцем і заявив, що той зруйнував його життя.

Відзначимо, що це не єдиний випадок так званого "зіткнення" екс-президента з народом. І далеко не кожна з подібних сварок закінчувалася простою словесною перепалкою, були випадки і застосування фізичної сили. Редакція APnews вирішила згадати ТОП-5 "сутичок" між українцями і Петром Олексійовичем і те, чим вони закінчилися.

Сварка з пенсіонером

Влітку 2019 року Порошенко посварився з пенсіонером. Випадок стався на Волині, куди екс-президент приїхав на передвиборний мітинг. Однак з натовпу прихильників чиновника один чоловік почав вигукувати своє обурення вчинками Порошенка.

До чоловіка підійшла поліція і приватна охорона Петра Порошенка, які стали витягувати пенсіонера за руки з натовпу. Також в нього підійшов і сам Порошенко і щось зі злістю сказав і штовхнув його. Журналісти тоді взяли коментар у пенсіонера, який виявився головою районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевчук Микола.

"Я хотів почути, хай би він відповів, Верховна Рада прийняла ми, афганці і чорнобильці, отримували з 2006 по 2011 роки пенсії по 9000 гривень. Пенсії перестали виплачувати, нібито через те що не було грошей в бюджеті. Після того, як Порошенко прийшов до влади, він наклав вето на цей закон. І постійно говорять нам, що немає грошей! І ми отримуємо всього лише 20%. Я повинен отримувати пенсію в сумі 16800 гривень, а насправді отримую менше 4000 гривень", - розповів Микола.

"Спасибі за бідність"

2019 рік взагалі став для Порошенка конфліктним. У березні під час мітингу на Закарпатті один з його учасників кілька разів вигукнув "Петро Олексійович, спасибі за бідність!". Порошенко цю фразу почув і різко відповів: "Не бідність, а за боротьбу з бідністю". Та чоловік не розгубився і сказав: "Ви нас довели до цієї бідності". При цьому одна з жінок вирішила заступитися за Президента України і присоромити пенсіонера.

-Я вас кохаю.
-Та пішов ти!

Під час візиту Порошенко в Харків на День закоханих в 2019 з ним також трапився неприємний інцидент - біля філармонії. Уже під час від'їзду він сказав присутнім: «Я вас всіх люблю». У відповідь один з присутніх чоловіків крикнув: «Та пішов ти!»

Правоохоронці швидко відвели чоловіка в бік, в арку одного з будинків. Однак люди почали знімати на камери, що завадило поліцейським затримати незадоволеного чоловіка. Сам чоловік в цей час кричав: «Поверніть пенсіонерам пенсії».

Напад на авто Порошенка

Липень 2019 року. Невідомі напали на автомобіль Порошенко на виході з ДБР, побилися з його охороною і розбіглися. Правоохоронці зареєстрували факт, однак наздогнати і затримати нападників поліцейським так і не вдалося. І вже через якийсь час ветеран полку «Азов» Микита Макєєв заявив, що це він скоїв напад. Він записав відеозвернення і виклав його в соцмережу, де пояснив свій вчинок тим, що "хотів помститися Порошенкові за ті 5 років принижень".

"Він (Порошенко - ред.) за допомогою своїх підопічних в Адміністрації президента і ставлеників в ДМС вчинив стосовно іноземних добровольців приниження, обіцяючи їм громадянство і пускаючи при цьому по дев'яти колам бюрократичного пекла", - сказав Микита Макєєв.

Активіст розповів, що хотів особисто задати Порошенкові питання і передати бронежилет з написом «Одягни на сина». Нижче - відео нападу.

Слідами Януковича

Також в лютому 2019 року Порошенко сам відзначився незвичайним вчинком - він зірвав шапку з дівчини, яка стояла в натовпі. Випадок стався на мітингу в Запоріжжі. Видно, як Петро Порошенко вітається з народом, а потім різко зриває шапку з дівчини в натовпі. Очевидці стверджували, що всі люди під час спілкування ставили йому незручні і гострі питання. В Адміністрації Президента ж відповіли, що шапку Порошенко зірвав з жінки випадково. Додамо, що зриванням шапок Україні запам'ятався саме Янукович.

APnews також детально писав та публікував відео того, як сьогодні у Рівному ветеран АТО жорстко розніс Порошенка.

Читайте також:
Порівнював з Гітлером і називав ворогом. Що публічно говорив Порошенко про Путіна в 2015 році

Новини партнерів

Вчені знайшли препарат, який може припинити поширення COVID-19
У київському метро оштрафували 85 осіб через маски

Найпопулярніше за тиждень