Вибух у Карпатах: на місці трагедії могли знаходитися боєприпаси часів Першої та Другої світових воєн

Вибух у Карпатах: на місці трагедії могли знаходитися боєприпаси часів Першої та Другої світових воєн
Читать на русском

Туристи відпочивали на місці, де проходила лінія бойових дій за часів Першої світової війни, а також лінія оборони за часів Другої.

Вибух, який стався вчора ввечері на полонині "Під Берди" поблизу села Вороненка під час розпалювання багаття, що забрав життя двох людей, міг виникнути через вибухонебезпечні предмети часів Першої та Другої світових воєн.

Про це APnews повідомляє з посиланням на брифінг ГУ ДСНС Івано-Франківської області.

У ДСНС пов'язують інцидент з боєприпасами, які могли перебувати на місці події ще з часів воєн.Так відомо, що туристи розмістилися якраз у тому місці, де проходила лінія бойових дій за часів Першої світової війни, а також лінія оборони за часів Другої.

"Інцидент стався на місці проходження лінії бойових дій "Брусилівський прорив" (часи Першої світової війни), а також на місці лінії оборони "Арпада" (часів Другої світової війни). Через що на місці події можливі знаходження вибухонебезпечних предметів", - резюмували в ДСНС.

За даними відділу комунікації поліції Закарпатської області, на місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, й уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряда часів Першої світової війни.

Раніше APnews повідомляв, у Карпатах під час відпочинку туристів стався вибух невідомого предмету, в результаті якого загинули дві людини і четверо постраждали, один - отримав контузію.

Новини партнерів

"Слуга народу" Дунда заявив, що українцям з паспортами РФ треба обмежити виборчі права
"Мені тут президент телефонує": Кулеба перервав брифінг через дзвінок Зеленського. Відео

Найпопулярніше за тиждень