Вибух у Бейруті міг статися через детонацію вибухонебезпечної аміачної селітри, - МЗС Лівану

Вибух у Бейруті міг статися через детонацію вибухонебезпечної аміачної селітри, - МЗС Лівану
Читать на русском

До вибуху могло призвести коротке замикання, яке спричинило пожежу на складі з вибухонебезпечними речовинами

Міністерство внутрішніх справ Лівану назвало попередню причину потужного смертельного вибуху у порту Бейруту. За інформацією відомства, вибух міг статися через детонацію аміачної селітри.

Про це повідомив Глава МВС Лівану Мухаммед Фахмі, інформує APnews.

За його словами, причиною вибуху за попередніми даними стало коротке замикання, яке зумовило пожежу на складі з аміачною селітрою, яка в результаті здетонувала.

На фото - оцінка зони ураження від вибухової хвилі: червоне коло - важкі ушкодження, рожевий - повідомлялося про руйнування, вікна вилітали в радіусі 20 км.

Вибух у Бейруті міг статися через детонацію вибухонебезпечної аміачної селітри, - МЗС Лівану

Варто зазначити, що оборонні служби Лівану називають декілька можливих причин масштабного вибуху у порту Бейруту.

Так, Глава служби загальної безпеки країни генерал Аббас Ібрагім раніше заявив, що, за попередніми даними, здетонували вибухові речовини, які довгий час зберігалися в порту. У МВС Лівану пояснили, що вибухнула аміачна селітра.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що причиною потужного вибуху в столиці країни Бейруті міг стати нітрат амонію, який зберігався на складах у порту, повідомляє ВВС. Він зазначив, що нітрат амонію зберігався в порту з 2014 року.

"Це неприпустимо, щоб 2750 тонн нітрату амонію знаходилися на складах шість років без належних заходів безпеки через що постраждали люди", - зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомляв APnews раніше, кількість жертв вибуху в Бейруті різко зросла. Разом з тим, багато людей вважаються зниклими безвісти, тому число жертв може ще збільшитися.

Читайте також:

Новини партнерів

"Виготовляли один мільйон в день": у Польщі затримали шістьох українців за підпільне виготовлення сигарет
МЗС: українців серед загиблих від вибуху в Бейруті не виявлено

Найпопулярніше за тиждень