Верховний суд відкрив справу щодо указу Зеленського про скасування призначення Тупицького в КСУ

Верховний суд відкрив справу щодо указу Зеленського про скасування призначення Тупицького в КСУ
Читать на русском

Також скоро мають відбутися засідання за іншими зверненнями Тупицького, зокрема, щодо його тимчасового відсторонення

Верховний Суд відкрив провадження у справах щодо оскарження указу Зеленського, яким скасовано призначення суддів КСУ. Розгляд справи відбудеться за позовом Олександра Тупицького.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу ВС.

Повідомили, що позовну заяву прийняли 5 квітня. Судове засідання з розгляду справи призначене на 29 квітня 2021 року о 10:00.

Також зазначили, що Олександр Тупицький раніше вже тричі до цього звертався з позовами до суду. Так, 3 лютого цього року ВС відмовив у відкритті провадження у справі про оскарження указу Президента України «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України». Судове рішення у цій справі позивач оскаржив в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного Суду. Наразі відкрито провадження за апеляційною скаргою особи.

Другий позов щодо оскарження цього самого Указу Президента України надійшов до суду 26 лютого 2021 року.

"Після усунення позивачем недоліків, ВС виніс ухвалу про поновлення йому пропущеного процесуального строку на звернення з позовною заявою, відкриття провадження у справі та призначення її до розгляду в судовому засіданні на 20 квітня 2021 року о 16:00", - повідомили у ВС.

Втретє Тупицький звернувся вже 4 березня цього року, позовні вимоги полягали у визнанні незаконним та нечинним указу Зеленського щодо відсторонення позивача від посади судді КСУ з 28 лютого 2021 року строком на один місяць. Після усунення недоліків, на які вказав суд, ухвалою відкрито провадження та призначено судове засідання з її розгляду о 12:00 13 квітня 2021 року.

Раніше APnews писав, що Тупицький оскаржить у Верховному суді указ Зеленського про скасування його призначення в КСУ.

Новини партнерів

На Волині чоловік підпалив траву, вогонь розлетівся на десятки метрів - порушника знайшов квадрокоптер
Запровадження комендантської години в Києві залежить від Кабміну і Ради, - Рубан

Найпопулярніше за тиждень