Верховний суд знову визнав законним обрання Вірастюка нардепом

Верховний суд знову визнав законним обрання Вірастюка нардепом
Читать на русском

Суд скасував рішення від 23 травня, яким дії ЦВК визнавались протиправними.

Верховний суд знову визнав законним обрання Василя Вірастюка народним депутатом. Зокрема, скасував рішення від 23 травня, де йшлося про визнання дій ЦВК щодо довиборів у Раду на 87-му окрузі протиправними.

Про це APnews пише з посиланням на заяву ЦВК у Facebook.

"Дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі 87 правомірні, - рішення суду. Велика Палата Верховного суду скасувала рішення Верховного Суду від 23 травня", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК зазначили, що Велика палата Верховного суду визнала їх дії і рішення правомірними. При цьому суд залишив у силі протокол ЦВК про результати виборів в ОВО №87 (і пункти 1-2 постанови Комісії від 19 травня 2021).

У комісії додали, що очікується ще одне рішення Великої Палати за результатами розгляду апеляції у подібній справі.

Як повідомляв APnews раніше, 5 травня ЦВК відмовилася реєструвати Василя Вірастюка нардепом по 87 округу через відсутність правових підстав для цього. А вже 19 травня ЦВК склав новий протокол про результати довиборів, згідно з яким Вірастюка визнали переможцем на виборах, а значить обраним депутатом. Після цього опонент Вірастюка Олександр Шевченко знову подав позов до Верховного суду і вже 23 травня суд знову скасував протокол Центральної виборчої комісії про результати довиборів до Верховної Ради в окрузі №87 в Івано-Франківській області, де переміг Василь Вірастюк.

Новини партнерів

У Харкові "замінували" 14 медичних установ: пацієнтів масово евакуювали
Білоруські силовики затримали ще двох опозиціонерів на кордоні з Литвою

Найпопулярніше за тиждень