Верховний Суд обрав новим главою секретаря Великої палати ВС Князєва

Верховний Суд обрав новим главою секретаря Великої палати ВС Князєва
Читать на русском

На підтримку кандидатури Князєва проголосували 98 суддів Верховного суду.

У п'ятницю таємним голосуванням пленум Верховного Суду обрав нового главу судової інстанції. Ним став секретар Великої палати Верховного суду Всеволод Князєв.

Про це APnews повідомляє з посиланням на рішення пленуму. Новообраний глава суду вступить на посаду з 1 грудня. Він головуватиме чотири роки. Відзначимо до 1 грудня головою ВС залишається Валентина Данішевська.

Відомо, що за кандидатуру Всеволода Князєва проголосували 98 суддів зі 169.

Водночас за суддю Касаційного Господарського суду в складі Верховного суду Володимира Погребняка свої голоси віддали 49 суддів, за суддю Верховного суду в складі Касаційного цивільного суду Олега Ткачука - 7 суддів.

Що відомо про Всеволода Князєва

Новому главі Верховного суду 42 роки. Він родом з Миколаєва. Закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, а також Одеську юридичну академію.

Князєв працював секретарем Великої палати Верховного Суду. Раніше він також був головою Миколаївського окружного адміністративного суду.

Працював юрисконсультом, викладачем, адвокатом. Має адвокатське посвідчення. Вільно володіє англійською мовою.

Раніше APnews повідомляв, до складу Конституційного Суду на даний час входять 16 суддів, на роботу кожного з яких щорічно виділяються мільйони гривень.

Новини партнерів

МОН рекомендує перевести університети на дистанційне навчання
Ляшко: Українці самі зізнаються в покупці підроблених COVID-сертифікатів - в реанімації

Найпопулярніше за тиждень