Верховний суд дозволив відсторонювати від навчання дітей без щеплень

Верховний суд дозволив відсторонювати від навчання дітей без щеплень
Читать на русском

У суді наголосили, що відсторонення від занять дитини, яка не має щеплень за віком – законне.

Верховний суд України визнав законним недопуск до занять у школі дітей, які не мають щеплень за віком. Про це APnews пише з посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що відповідне рішення прийняли у ході розгляду позову мами однієї з учениць Запорізького академічного ліцею, яка вимагала дозволити її доньці відвідувати навчальний заклад без щеплень.

"Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, у тому числі й самої нещепленої дитини", – йдеться в повідомленні.

Верховний суд наголосив, що у цьому випадку право дитини на освіту в шкільному навчальному закладі тимчасово обмежили з огляду на суспільні інтереси.

"Водночас право дитини на здобуття освіти не порушене, оскільки для дітей, які не можуть відвідувати заклад освіти за відсутності щеплень, установлені альтернативні способи отримання освіти та продовження навчання, зокрема в навчальному закладі", – відзначили в суді.

Які щеплення повинні бути у дитини до 6 років?

За календарем щеплень дитина до шести років має бути вакцинована проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і Hib-інфекції.

У шість років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту. Якщо у дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка.

Верховний суд дозволив відсторонювати від навчання дітей без щеплень

Як повідомляв APnews раніше, нардеп від "Слуг народу" запропонував звільняти лікарів, які відмовляються вакцинуватись від COVID-19.

Новини партнерів

У МОН озвучили дати основної та додаткової сесії ЗНО
Російськомовні громадяни України не є національною меншиною - мовний омбудсмен

Найпопулярніше за тиждень