Верховна Рада запросила майже 100 вчених допомогти з написанням законів

Верховна Рада запросила майже 100 вчених допомогти з написанням законів
Читать на русском

Професіонали у сфері права увійдуть до Науково-консультативної ради.

У Верховній Раді створять Науково-консультативну раду, завданням якої буде покращення українського законодавства. Про це повідомляє APnews з посиланням на Facebook-сторінку спікера парламенту Руслана Стефанчука.

За його словами, до складу ради увійдуть вчені-практики у сфері права, які є професійними та авторитетними. Наразі йдеться про включення до ради 90 осіб.

"Щиро сподіваюся, що разом ми не просто підвищимо якість законодавства, але відновимо громадську довіру до законодавчої влади. Нехай 2022 рік буде щедрим на якісне законодавство", - висловив сподівання Стефанчук.

Так, спікер заявив, що допомагатимуть у розробці "важливих законопроектів" будуть академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори та кандидати наук. До функцій Національної ради входитиме і розробка концепції розвитку законодавства та його галузей, а також займатиметься систематизацією та моніторингом результатів законодавчої діяльності парламенту.

Раніше APnews повідомляв, що нардеп Михайло Радуцький запропонував ввести в Україні податок на солодку газовану воду - це буде зроблено заради дітей.

Новини партнерів

У лютому штам коронавірусу "Омікрон" може стати домінуючим в Україні – Данілов
У Житомирській області у двох жінок підтвердили "Омікрон": повернулися з-за кордону

Найпопулярніше за тиждень