Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон про вогнепальну зброю для цивільних

Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон про вогнепальну зброю для цивільних
Читать на русском

Законопроект передбачає поділ зброї на категорії та низку інших нововведень.

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт про право на цивільну вогнепальну зброю. За проєкт №5708 проголосували 274 нардепи.

Про це APnews повідомляє з посиланням на трансляцію засідання парламенту.

У документі, який підтримали депутати, пропонується запровадити поняття власності на цивільну вогнепальну зброю та визначити умови отримання громадянами та юридичними особами відповідних документів про право власності. Також законопроєкт передбачає запровадити класифікацію громадянської вогнепальної зброї

Так, в Україні цивільна вогнепальна зброя ділитиметься на п'ять категорій. У категорію A входитиме автоматична вогнепальна зброя, у категорію В - гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична). Короткоствольна вогнепальна зброя (за винятком травматичної) потрапляє в категорію С. Категорія D включатиме в себе довгоствольну вогнепальну гладкоствольну зброю, а категорія Е - довгоствольну вогнепальну нарізну і комбіновану вогнепальну зброю.

Також належить розробити порядок видачі медичного висновку про відсутність медичних протипоказань, які перешкоджають отриманню документа на цивільну вогнепальну зброю та розробити порядок створення та ведення Єдиного державного реєстру цивільної вогнепальної зброї.

Право на отримання посвідчення власника зброї отримають дієздатні громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно мешкають на території України з урахуванням певних обмежень. Не зможуть отримати посвідчення люди з медичними протипоказаннями, непогашеною або незнятою судимістю або у разі притягнення особи до адміністративної відповідальності протягом року за певні адмінправопорушення.

Раніше APnews повідомляв, що в Нацполіції заявили про "позитивний сигнал" – українці скуповують зброю, а не гречку.

Новини партнерів

Данілов повідомив про запровадження надзвичайного стану на всій території України
Рада схвалила санкції проти депутатів Держдуми та Ради Федерації, які визнали "Л/ДНР"

Найпопулярніше за тиждень