Верховна Рада схвалила законопроект про скасування держмонополії на виробництво спирту у 1-ому читанні

Верховна Рада схвалила законопроект про скасування держмонополії на виробництво спирту у 1-ому читанні
Читать на русском

Законопроект підтримали 293 народних депутати

Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні президентський законопроект №2300 про скасування з 1 січня 2020 року державної монополії на виробництво спирту, передає Інтерфакс.

За відповідний законопроект у п'ятницю проголосували 293 народних депутати.

Парламентарії також підтримали скорочення терміну підготовки законопроекту до другого читання наполовину.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики на засіданні 14 листопада рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроект №2300 "Про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" щодо лібералізації у сфері виробництва та обігу спирту етилового.

Законопроект передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 січня 2020 року, можливість суб'єктам господарювання будь-якої форми виробляти спирт за умови отримання відповідної ліцензії, а також повну лібералізацію експорту спирту з України.

Водночас для захисту вітчизняного товаровиробника законопроект передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2022 зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом Міністрів держпідприємства.

Новини партнерів

Уряд виділить кошта на погашення боргів по зарплатам лікарів, - Скалецька
Райффайзен Банк Аваль внесе заставу за арештованого голову правління

Найпопулярніше за тиждень