Верховна Рада прийняла законопроект Зеленського про "інвестнянь"

Верховна Рада прийняла законопроект Зеленського про "інвестнянь"
Читать на русском

Свой голос "за" отдали 252 нардепи.

Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект №3760, поданий Володимиром Зеленським, у другому читанні. Про це повідомляє APnews.

Йдеться про проект, який має на увазі державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями. Найбільше він відомий як законопроект про "інвестиційних нянь". За нього у другому читанні проголосували 252 народних депутата.

У пояснювальній записці до документа зазначено умови, при яких інвестпроект потрапить під дію цього закону. Такий проект повинен реалізовуватися на території України в сферах переробної та добувної промисловості. Винятками стали лише виробництво і оборот тютюну, спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, а також видобуток вугілля, нафти і газу.

Також закон поширюється на сферу поводження з відходами, транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності, логістики, освіти, наукової і науково-технічної діяльності, охорони здоров'я, мистецтва, культури, спорту, туризму та курортно-рекреаційної сфери.

Для того, щоб отримати допомогу від держави, проект також повинен забезпечити створення як мінімум 80 робочих місць із середньою зарплатою на 15% вище середнього заробітку у відповідній галузі. А реалізувати такий проект потрібно максимум за п'ять років.

При виконанні цих умов держава запропонує такі стимули:

  • співфінансування інфраструктурних проектів (будівництво доріг і реконструкція доріг за рахунок держбюджету, приєднання до електромереж);
  • податкові пільги;
  • надання права користування земельною ділянкою зі спеціальними умовами оплати.

Також обов'язковою умовою для отримання зазначеної вище допомоги є розмір інвестицій, який буде вкладено в проект - він повинен бути еквівалентний 20 мільйонам євро. Держава, в свою чергу, може вкласти в проект не більше 30% від розміру приватних інвестицій.

Нагадаємо, що президентський законопроект пройшов перше читання ще в кінці липня. Причому нардепи голосували за законопроект саме тоді, коли увага всієї Украині привернув "луцький терорист". APnews тоді розповів про всі закони, які Рада прийняла "під шумок".

Новини партнерів

Голова Мін'юсту з паяльником та праскою в руках привітав держвиконавців з професійним святом
На вакцинацію від Covid-19 треба понад 15 млрд грн, а закладено в бюджет 2,6 млрд грн - Степанов

Найпопулярніше за тиждень