Велика Британія утилізує 800000 доз простроченої вакцини AstraZeneca

Велика Британія утилізує 800000 доз простроченої вакцини AstraZeneca
Читать на русском

Причиною утилізації препарату є минулий в серпні термін придатності.

У Великобританії знищать 800 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від виробника AstraZeneca через вичерпаний в серпні терміну придатності.

Про це APnews інформує з посиланням на The Telegraph. Повідомляється, що дана партія, яка підлягає утилізації, призначалася для вакцинації молодого населення країни.

Проте в уряду Великобританії крайнє занепокоєння викликали часті випадки утворення тромбів після щеплення AstraZeneca серед молоді. У зв'язку з цим влада рекомендувала цій групі населення утриматися від вакцинації цим препаратом. Таким чином дана вакцина не була затребувана.

Водночас місцеві ЗМІ пишуть, що медики неодноразово зверталися до Міністерства охорони здоров'я з проханням перенаправити вакцини в інші країни, яким критично необхідні препарати від коронавірусної інфекції.

Також багато бідних країн зверталися до уряду Британії поділитися вакциною. Але в підсумку, 800 тисяч доз відправляться у смітник.

"Ми засмучені, бо знаємо, що вони потрібні країнам третього світу, а ми викидаємо їх у відро для сміття", - йдеться в повідомленні.

Раніше APnews повідомляв, у США за пів року викинули понад 15 млн доз вакцин від коронавірусу.

Новини партнерів

У Києві 11 вересня обмежать роботу метро
ЄС подарував українській поліції техніку на 3000000 євро

Найпопулярніше за тиждень