Велика Британія передасть українським військовим 6000 бойових ракет та $33 млн допомоги

Велика Британія передасть українським військовим 6000 бойових ракет та $33 млн допомоги
Читать на русском

Ракети передадуть Києву на додаток до вже поставлених 4 тисяч NLAW та Javelin.

Велика Британія продовжує повністю підтримувати Україну. Цього разу країна готова надати українським військовим до вже поставлених 4 тисяч NLAW та Javelin ще 6 тисяч бойових ракет. Крім того, буде виділено 25 млн фунтів стерлінгів (33 млн доларів) як фінансову підтримку ЗСУ.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Twitter, пише APnews. За його словами, нова поставка допоможе українцям продовжувати ефективно захищатись від окупанта.

"Смертоносна оборонна військова допомога, включаючи високошвидкісні протиповітряні ракети Starstreak, допоможе українцям продовжувати себе захищати", - написав він.

Також Джонсон повідомив, що Британія виділила 400 млн фунтів стерлінгів (527 млн доларів) на гуманітарну та економічну допомогу Україні.

Як відомо, Україна отримає від Швеції ще 5000 одиниць протитанкової зброї. Крім того, новий пакет військової підтримки увійде обладнання для розмінування.

Раніше APnews повідомляв, Європейський Союз виділив Україні один мільярд євро з Європейського фонду миру на закупівлю озброєнь.

Також Німеччина передасть Україні 2000 ручних гранатометів.

Новини партнерів

У Луганській області пропав львівський журналіст
Борис Джонсон запропонував провести Євро-2028 в Україні. Президент УАФ Павелко відреагував

Найпопулярніше за тиждень