Велика Британія хоче відмовитися від COVID-паспортів

Велика Британія хоче відмовитися від COVID-паспортів
Читать на русском

Впровадити паспорти вакцинації хотіли в кінці вересня, але від ідеї відмовилися.

У Великобританії хочуть відмовитися від планів введення COVID-паспортів для відвідування нічних клубів, кінотеатрів і спортивних майданчиків. Водночас компанії можуть вимагати підтвердження вакцинації від співробітників.

Про це APnews повідомляє з посиланням на The Times. За даними журналістів, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повинен оголосити про відмову від обов'язкової сертифікації 14 вересня.

Раніше уряд країни планував запровадити паспорти вакцинації в кінці вересня. Передбачалося, що при відвідуванні клубів, кінотеатрів, спортивних майданчиків або масових заходів потрібно буде пред'явити підтвердження вакцинації від COVID-19, негативний тест на коронавірус або підтвердження завершення терміну самоізоляції. Однак вхід вирішили залишити вільним для всіх.

В той самий час компанії зможуть вимагати паспорт вакцинації від співробітників. А ось обов'язкове носіння маски або віддаленої роботи - ні. Тільки в разі погіршення епідемічної ситуації.

Крім того, Лондон відмовиться від так званої системи світлофора - тобто зрівняють в статусі країни "жовту" і "зелену" зони. Карантин вимагатимуть лише від тих, хто прибуває з "червоної" зони.

Відомо, відмовитися від паспортів вакцинації британський уряд вирішив після того, як вчені заявили, що вакцинація стане ефективною першою лінією захисту від зимової хвилі пандемії.

Більш того міністр охорони здоров'я і соціальних справ Великобританії Саджид Джавід заявив, що буде домагатися відмови від ПЛР-тестів, які вимагають від британців після повернення з інших країн.

Раніше APnews повідомляв, Велика Британія утилізує 800000 доз простроченої вакцини AstraZeneca.

Новини партнерів

Поміняти шаровари на лосини, а тризуб на орла. Реакція політиків на пропозицію Данілова перейти на латиницю
У Туреччині перекинувся автобус з українськими туристами: одна людина загинула, 49 – постраждали

Найпопулярніше за тиждень