Вчителів змусять власноруч заклеїти статтю в підручнику хімії про те, що сода лікує рак

Вчителів змусять власноруч заклеїти статтю в підручнику хімії про те, що сода лікує рак
Читать на русском

Замість соди учням розповідатимуть про йодовану сіль.

Скандальну статтю в підручнику хімії про те, що сода лікує рак, вчителі мають заклеювати самостійно. Про це повідомили у листі Інституту модернізації змісту освіти, передає APnews.

У відомстві зазначили, що вже підготували вклейки з іншим текстом та закликали організувати вчителів.

“Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти” інформує про необхідність заміни тексту в підручнику “Хімія. 9 клас” (авт. Савчин М. М.) на сторінці 8 у рубриці “Цікаво знати. Видавництвом “Грамота” підготовлено вклейки з новим текстом… Просимо донести зазначену інформацію до відома вчителів і організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії сторінки"- йдеться у листі.

Зазначається, що у вклейці, яку потрібно наклеїти на скандальний напис, замість соди учням розповідатимуть про йодовану сіль.

З огляду на те, що у класах вчиться по 30-40 учнів, вчителям доведеться вирізати і вклеїти новий текст у близько сотні підручників.

Як повідомляв APnews раніше, у підручнику хімії школярам порадили пити соду від кашлю та онкології. Після розголосу у ЗМІ, МОН виправдалось за пораду "пити соду" у підручнику з хімії та звільнили відповідальних осіб.

Новини партнерів

На Житомирщині зупинили автомобіль з 700 кг бурштину, водій хотів відкупитися
На трасі Одеса-Київ після зіткнення з фурою авто розірвало на шматки

Найпопулярніше за тиждень