Зеленський доручив розробити вакцину від коронавірусу

Зеленський доручив розробити вакцину від коронавірусу
Читать на русском

Степанов заявив, що в Україні знищили майже всі потужності для виробництва вакцин за час незалежності, проте МОЗ розуміє, як почати виробництво

Голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що відомство займається розробкою вакцини від коронавірусу за дорученням президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Степанова.

Він зазначив, що в Україні знищили майже всі потужності для виробництва вакцин за час незалежності, проте МОЗ розуміє, як почати виробництво.

"Ще за радянських часів ми мали потужні інститути, потужну наукову базу. Мали виробництво відповідних вакцин. Потім це все почали знищувати. У нас зараз є чітке розуміння, яке потім виллється у стратегію початку виробництва вакцин на території країни на наших потужностях", - сказав Степанов.

Він уточнив, що розробити вакцину доручив Зеленський.

"Всім зрозуміло, що якщо країна має своє виробництво вакцин, ми менш залежні від когось. І я провів на минулому тижні ще одну зустріч, на якій були присутні наші потужні фармпідприємства, також були присутні наші вчені з Національної академії наук, з Інституту мікробіології. Вчені, які за певних умов, поєднуючи науковий і виробничий потенціал, здатні створювати вакцини", - пояснив голова МОЗ.

Степанов переконаний, що українські вчені зможуть створити вакцину, для чого їм вже створюють необхідні умови.

Як повідомляв APnews раніше, станом на ранок середи, 11 серпня, в Україні лабораторно підтверджено 84 549 випадків коронавірусу. За минулу добу було зафіксовано 1433 нових хворих, що майже на 300 більше, ніж вчора.

Новини партнерів

Дороги Києва будуть перекривати через зйомки фільму з Жан-Клодом Ван Дамом: розклад
"Змії" Лукаку проти "гірників" Каштру. Прогноз на матч півфіналу Ліги Європи "Інтер" - "Шахтар"

Найпопулярніше за тиждень