Вчений з США знайшов нульового COVID-пацієнта. У ВООЗ підтвердили

Вчений з США знайшов нульового COVID-пацієнта. У ВООЗ підтвердили
Читать на русском

За його даними, пандемія почалася з продавчині на ринку в Ухані.

Після двох років руйнівної пандемії коронавірусу вчені назвали ім'я нульового пацієнта. Провідний експерт з відстеження еволюції вірусів в Університеті Арізони Майкл Воробєй подав звіт, де вказується ім'я першої людини, яка інфікувалася коронавірусом - Вей Гуйсянь, яка працювала продавцем морепродуктів на ринку в Ухані.

Про це йдеться у відповідному звіті вченого, передає APnews з посиланням на The Guardian.

За словами вченого, розслідування Всесвітньої організації охорони здоров'я було неправильним з точки зору ранньої хронології пандемії.

Після аналізу і вивчення даних у медичних виданнях, різноманітних у китайських ЗМІ спеціаліст виявив розбіжності у термінах задокументованого інфікування. Раніше повідомлялося про захворювання чоловіка 8 грудня 2019 року.

Однак, вчений переконаний, що нульовим пацієнтом є саме продавчиня на ринку Уханя, а не 41-річний бухгалтер, який жив за багато кілометрів від ринку.

Дослідження Вороб'я показало, що перший відомий випадок інфікування коронавірусом сталося 11 грудня 2019 року. Хвороба уразила Вей Гуйсянь.

Варто зазначити, що експерт з хвороб, який був у групі розслідування ВООЗ Пітер Дашак оцінив результати дослідження Майкла Вороб'я – сказав, що його вони переконали.

"Ця дата 8 грудня була помилкою", - визнав він Times.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, 26 лютого 2021 року ВООЗ почала перевіряти нову версію появи коронавірусу в Китаї, тому що тоді версія про ринок "Хуанань" не підтвердилася.

Новини партнерів

Саакашвілі просить Америку втрутитися та захистити його: якщо США не прийдуть, це буде жахливим сигналом
Один злетів з дороги, інший влетів у дерево: під Києвом через ожеледицю сталось чотири ДТП за годину

Найпопулярніше за тиждень