Вчені виявили у ПАР новий тип коронавірусу в кажанів: може бути небезпечним для людини

Вчені виявили у ПАР новий тип коронавірусу в кажанів: може бути небезпечним для людини
Читать на русском

Фахівці не виключають, що вірус може мутувати та після цього поринути в людську популяцію.

Китайські вчені, що працюють у Південно-Африканській Республіці, виявили у кажанів новий тип коронавірусу - NeoCoV, який має дуже схожі принципи проникнення в клітини з SARS-CoV-2. Фахівці побоюються, що знайдений вірус може бути потенційно небезпечним для людей.

Про це APnews повідомляє з посиланням на bioRxiv. Відомо, що вивченням NeoCoV займаються дослідники з Університету Уханя (саме там уперше виявили випадки зараження SARS-CoV-2).

За словами вчених, поки що вірус циркулює лише серед однієї популяції кажанів у ПАР. Але за ним продовжують уважно стежити й вивчати, тому що є підстави припускати, що він може мутувати й після цього проникнути в людську популяцію.

Як пояснили експерти, для того, щоб взаємодіяти з клітинами людського організму, вірусу потрібна певна мутація. Зараз він загрожує лише кажанам.

Раніше APnews повідомляв, південноафриканські вчені заявили, що невакциновані люди з меншою ймовірністю потраплять до лікарні або помруть від "Омікрона" порівняно з попередніми COVID-штамами.

Новини партнерів

У ДБР заявили, що Артемій Рябчук, який влаштував масовий розстріл нацгвардійців у Дніпрі, сам здався копам
В Україні за добу виявили понад 32000 випадків COVID – це абсолютний рекорд

Найпопулярніше за тиждень