Вчені винайшли новий пристрій для виявлення COVID-19

Вчені винайшли новий пристрій для виявлення COVID-19
Читать на русском

У перспективі, - вважають вчені, - прилад може допомогти в створенні нових елементів управління безпекою центрів вторинної медичної допомоги.

Іспанські вчені Політехнічного університету Валенсії винайшли пристрій виявлення коронавируса COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу асоціації університетів Валенсії RUVID.

Т.зв. біосенсор використовує специфічні антитіла, які можуть виявляти вірус SARS-CoV-2 у повітрі. Для випробування пристрою вчені створили вірусоподібні частки (VLP) без вмісту геному COVID-19. Виявивши ознаки вірусу, прилад подає попереджувальний сигнал.

"Це дуже багатообіцяюча розробка. Її можна використовувати у якості системи попередження та контролю для запобігання зараження COVID-19 без проведення ПЛР-тестів", - заявив співавтор дослідження Серхі Мораїс.

На даний момент прилад проходить випробування в Головному університетському госпіталі міста Кастельо. У перспективі, - вважають вчені, - він може допомогти у створенні нових елементів управління безпекою центрів вторинної медичної допомоги.

Раніше APnews повідомляв, вчені дізналися, чому при СOVID-19 знижується рівень кисню в крові.

Читайте також:

Новини партнерів

Від асфальту до фонтанів: у Києві в 2021 році затіяли масштабну реконструкцію Хрещатика
"Ледь стояв на ногах": у Києві п'яний дипломат влетів в автобус і зробив вигляд, що не розуміє мови

Найпопулярніше за тиждень