Вбивці слідчого СБУ в центрі Києва виявилися крадіями-рецидивістами, - прокуратура

Вбивці слідчого СБУ в центрі Києва виявилися крадіями-рецидивістами, - прокуратура
Ексклюзив
Читать на русском

Одному з вбивць в день затримання, 15 липня, суд мав оголосити вирок за скоєння іншого злочину. Але засідання не відбулось у зв’язку з тим, що він був відсутній. Але на той час суд ще не знав, з яких причин

У київській прокуратурі розповіли деталі затримання ймовірних убивць слідчого СБУ. Так, слідство встановило, що причиною нападу було бажання заволодіти його майном. Про це APnews дізнався у прес-служби відомства.

За даними слідства, 14 липня 2020 року приблизно о 23:30 на вул. Йорданській підозрювані помітили потерпілого та напали на нього з метою заволодіння його майном.

Один із зловмисників завдав чоловіку удар в ділянку голови, після чого нападники заволоділи мобільними телефонами, банківською карткою, сумкою та документами, і зникли з місця скоєння злочину. Тіло потерпілого без ознак життя знайшли перехожі вже близько 02:00.

Нападників затримали. Ними виявилися двоє чоловіків 1990 та 1997 р.н., які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності: один з них наразі є обвинуваченим у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді в Оболонському районному суді столиці, а інший раніше засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.

“Одного притягували за статтею 185 ККУ (крадіжка), і крім того, за фактом крадіжки він наразі є обвинуваченим, і саме в день затримання, 15 липня, суд мав оголосити йому вирок. Але засідання не відбулось у зв’язку з тим, що він був відсутній. Але на той час суд ще не знав, з яких причин. Другого ж засуджували за статтею 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження)”, - розповіли у прокуратурі.

Коли правоохоронці провели обшук за місцем мешкання підозрюваних, то знайшли банківську картку потерпілого, його документи та сумку. Слідству також вдалось встановити особу, якій зловмисники збули мобільні телефони загиблого.

Крім того, у ході обстеження прилеглої до місця події території вилучили ймовірне знаряддя злочину. В ексклюзивному коментарі у прокуратурі нам повідомили, що знаряддям вбивства було каміння

“На камені не було слідів крові, але судячи з обстановки, саме воно, ймовірно, й було знаряддям вбивства. Далі буде проведена експертиза на наявність мікроелементів або відбитків пальців, що вже точно підтвердить цю версію”, - повідомили у прокуратурі.

Наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обидвом фігурантам, причетним до вчинення розбійного нападу на співробітника СБУ та нанесення йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до настання смерті (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України), вже повідомлено про підозру. За скоєне їм загрожує строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Читайте також:

Новини партнерів

Депутати офіційно йдуть на канікули - Разумков закрив 3 сесію Ради
Рада може зібратися на позачергове засідання: "Слуга народу" збирає підписи

Найпопулярніше за тиждень