"Вбитого" в Україні журналіста Аркадія Бабченко в Росії внесли до списку терористів

"Вбитого" в Україні журналіста Аркадія Бабченко в Росії внесли до списку терористів
Читать на русском

В "Переліку організацій і фізичних осіб, щодо яких є відомості про їх причетність до екстремістської діяльності або тероризму" є два записи про людину, ПІБ і дата народження якого збігаються з Бабченко

У Російській Федерації російського журналіста і письменника Аркадія Бабченко, який разом з українськими правоохоронцями інсценував своє вбивство, додали до переліку терористів і екстремістів. Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт Росфінмоніторингу.

В "Переліку організацій і фізичних осіб, щодо яких є відомості про їх причетність до екстремістської діяльності або тероризму" є два записи про людину, ПІБ і дата народження якого збігаються з Бабченко. У графі статус зазначено "включений" і "діючий".

"Вбитого" в Україні журналіста Аркадія Бабченко в Росії внесли до списку терористів

Бабченко - російський журналіст, письменник, військовий кореспондент, опозиціонер. Він виїхав з Росії через погрози і почав жити в Києві в серпні 2017 року, в 2019 році виїхав з України.

У травні 2018 року з'явилася інформація, що журналіста застрелили в його квартирі, він нібито помер по дорозі в лікарню. На наступний день журналіст з'явився на брифінгу Службу безпеки України і Генеральної прокуратури. Правоохоронці повідомили, що реальний замах замовили в Росії, і для упіймання організаторів силовики пішли на інсценізацію.

Як повідомляв APnews раніше, радниця голови правління НАК "Нафтогаз" Олена Зеркаль заявила, що вже в цьому році може з'явитись рішення арбітражу проти Росії про відшкодування активів у Криму, наразі арбітраж знаходиться на стадії ухвалення рішення.

Новини партнерів

МОЗ у тестовому режимі запускає електронні лікарняні
"Знаю, що я королева": Модель з найбільшими грудьми в Україні розповіла, як живеться з 13 розміром

Найпопулярніше за тиждень