Вакцина від COVID-19 прибуде до України 23 лютого, - заступник голови ОПУ

Вакцина від COVID-19 прибуде до України 23 лютого, - заступник голови ОПУ
Читать на русском

Раніше МОЗ анонсувало доставку перших партій вакцин до середини лютого 2021 р., проте через «технічні та логістичні проблеми» ці терміни були зміщені.

Перша партія вакцини від COVID-19 прибуде в Україну 23 лютого. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступника голови ОПУ Кирила Тимошенко.

«Вакцина вже на шляху. Завтра вранці, сподіваюся, вже буде в Україні. Вона вже в літаку, там є певний шлях цього літака. На жаль, перша партія їде не безпосередньо відразу до України. Там є деякі логістичні проблеми, не викликані самою вакциною", - заявив політик.

Як уточнив заступник голови ОПУ, на цей час МОЗ опрацьовує з логістом варіанти швидкої доставки наступних партій вакцини.

"Фактично Україна кожні 10 днів буде отримувати нову партію цієї вакцини", - додав Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, що раніше МОЗ анонсувало доставку перших партій вакцин до середини лютого 2021 р., проте через «технічні та логістичні проблеми» ці терміни були зміщені.

18 лютого голова МОЗ Максим Степанов полетів до Індії для якнайшвидшої відправки ліків до України. Через три дні він зняв відео відвантаження перших 500 тисяч доз AstraZeneca.

Раніше APnews повідомляв, Україна отримає 15 млн доз американської вакцини NovaVax: в МОЗ назвали терміни.

Новини партнерів

Від медиків до поліцейських: для кого в Україні запустять дешевий лізинг на житло
У дитсадку на Тернопільщині у дев'ятьох дітей виявили гостру кишкову інфекцію

Найпопулярніше за тиждень