В.о. директора ДБР Соколов всупереч закону і Конституції проводить масові звільнення в Бюро

В.о. директора ДБР Соколов всупереч закону і Конституції проводить масові звільнення в Бюро
Читать на русском

Закон не прийнятий, а в ДБР так і немає особи, яка може приймати відповідні рішення

Виконуючий обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов, який, до речі, сам себе призначив на цей пост, скликає на 16 липня керівництво територіальних управлінь Бюро для вручення їм повідомлень про скорочення і їх масового звільнення.

Про це в своєму телеграм-каналі пише екс-радник директора ДБР, адвокат Олег Шрам.

"Хочу Вам показати як ДБР відкрито, прямо в обличчя говорить державі, Законам, Верховній Раді, що вони на все це і всіх нас просто, вибачте на слові, клали великий болт. Вчора з трибуни Ради все почули, що в ДБР зараз немає керівника державної служби, тобто особи, яке може в т.ч. звільняти, скорочувати державних службовців.

Для виправлення цієї ситуації ще в травні Глава Комітету з правоохоронної діяльності Монастирський вніс відповідний проект Закону. Депутати його вчора підтримали тільки в першому читанні. Тобто Закон не прийнятий, а в ДБР так і немає особи, яка може приймати відповідні рішення.

Що в цій ситуації робить керівництво ДБР, яке все це бачить і розуміє?

Після засідання Ради, де розглядалося це питання, самопризначений директор Бюро Соколов викликає на 16 липня всі керівництво територіальних управлінь, які є держслужбовцями, для вручення їм повідомлень про скорочення, тобто звільнення. Так, все правильно Ви зрозуміли: Соколов, знаючи і не дивлячись на те, що:

- відповідно до Закону він не має права звільняти держслужбовців;

- про це знають всі депутати, керівництво Верховної Ради, Комітету з правоохоронної діяльності, громадяни нашої країни;

- це питання для його законодавчого врегулювання знаходиться на розгляді вищого представницького органу нашої держави - Верховної Ради;

- відповідно до ст. 19 Конституції України він, як посадова особа, має право діяти тільки на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Отже, він, розуміючи і усвідомлюючи, що очевидно і явно перевищує свої службові повноваження, звільняє державних службовців. Ось такі правоохоронні органи в нашій країні", - підкреслив адвокат.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону про внесення змін до ст. 91 Закону Про держслужбу №3489, згідно з яким директора ДБР можуть наділити повноваженнями керівника державної служби в Бюро. Фактично, цей статус дасть можливість директору реалізовувати стосовно держслужбовців, зокрема, повноваження призначати і звільняти з держслужби, повідомляти про скорочення посад і навіть усувати з посади.

Новини партнерів

Засланий козачок: в Білорусі футболістки просять перевірити стать спортсменки
Втік з дому, щоб "захищати Україну": на Львівщині поліція розшукувала неповнолітнього юнака

Найпопулярніше за тиждень