В Японії з'явиться "міністр самотності" - нову посаду вирішили створити через пандемію

В Японії з'явиться "міністр самотності" - нову посаду вирішили створити через пандемію
Читать на русском

Новий чиновник очолить боротьбу із самотністю та ізоляцією в країні.

В Японії з'явиться міністр самотності. Створити нову посаду влада країни прийняла рішення на тлі пандемії.

Про це APnews пише з посиланням на Nikkei.

Повідомляється, що створити таку посаду доручив особисто прем'єр Японії Есіхіде Суга. Новий чиновник очолить боротьбу із самотністю та ізоляцією в країні.

Уже відомо, що посаду займе міністр у справах відновлення життєдіяльності регіонів Японії Тецусі Сакамото. Він буде поєднувати роботу на двох посадах.

Прем'єр пояснює, що внаслідок поширення коронавірусу і карантину в Японії зросла кількість самогубств, особливо - серед жінок. За його словами, зв'язки між людьми в суспільстві в сучасному світі і так розмивалися, а пандемія тільки погіршила ситуацію - обмежила їх контакти і зробила проблему очевидною.

"Я хочу, щоб ви визначили проблеми і прийняли комплексні заходи. Потрібно запобігати соціальній ізоляції і захищати взаємозв'язки між людьми", - дав доручення чиновнику Суга.

При цьому додав, що "міністр самотності" буде також відстежувати стан дитячої бідності в країні та координувати допомогу літнім людям.

Відзначимо, що така посада вже є в Великобританії. Її створили в 2017 році, а очолила пост екс-глава британського уряду Тереза ​​Мей.

Раніше APnews писав, що в Польщі створили пристрій, який виявляє коронавірус за 10 секунд. Воно працює за принципом алкотестера.

Новини партнерів

У Туреччині торнадо залишив після себе зруйновані будинки та покалічених людей
Краща спортсменка України Бех-Романчук виграла чемпіонат країни зі стрибків у довжину

Найпопулярніше за тиждень