В Японії почалася естафета олімпійського вогню - полум'я вже встигло згаснути

В Японії почалася естафета олімпійського вогню - полум'я вже встигло згаснути
Читать на русском

На одному з етапів полум'я встигло згаснути

В Японії стартувала традиційна естафета олімпійського вогню. На першому етапі факелоносцями стали гравці жіночої збірної Японії з футболу. Про це APnews повідомляє з посиланням на портал NHK.

Місце старту естафети (префектура Фукусіма) і перші факелоносці - жіноча збірна Японії виграла чемпіонат світу в 2011-му році - невипадкові. Вони є символом відновлення країни після руйнівного цунамі 2011-го року і аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Правда, старт естафети не обійшовся без курйозу - під час одного з етапів факел погас. Однак полум'я швидко відновили завдяки резервної лампади. Сама естафета триватиме 121 день, а участь в ній візьмуть майже 10 000 факелоносців.

Олімпіада в Японії спочатку повинна була відбутися в 2020-му році, проте через пандемію коронавірусу її довелося перенести. Однак офіційна назва змагань в цілях маркетингу залишили колишнім - це все ще Олімпіади-2020.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олімпійські ігри в Токіо пройдуть без іноземних глядачів на трибунах. Більш того, в країну не зможуть потрапити навіть волонтери з інших держав. Все через пандемію коронавірусу, яка як і раніше впливає на всі події в світі.

Новини партнерів

87-річний Леонід Кравчук у прямому ефірі вакцинувався Covishield - відео
Кабмін продовжив фіксовану ціну на електрику для українців

Найпопулярніше за тиждень