В "Укрзалізниці" накупили металобрухту на 7 млн гривень замість якісних кріплень для колій

В "Укрзалізниці" накупили металобрухту на 7 млн гривень замість якісних кріплень для колій
Читать на русском

Поліцейські встановили причетність керівника департаменту АТ «Укрзалізниця» до закупівлі клем неналежної якості.

Керівник одного з департаментів «Укрзалізниці» завдав збитки державі у розмірі 7 мільйонів гривень. За його керівництва було придбано клеми роздільного рейкового скріплення залізничної колії неналежної якості.

Про це APnews пише з посиланням на заяву Нацполіції.

Зазначено, що клеми мали забезпечувати надійне кріплення рейки, натомість придбана продукція могла бути використана лише як металобрухт.

“Факт закупівлі продукції неналежної якості та осіб причетних до цього викрили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчі Солом’янського управління поліції в місті Києві”, - повідомили правоохоронці.

За даними слідства, у 2017 році однією з філій за погодженням департаменту АТ «Укрзалізниця» проводилися торги із закупівлі рейкових клем для її потреб на загальну суму понад 8 мільйонів гривень. Посадові особи цього підрозділу допустили до участі товариство, тендерна документація якого не відповідала встановленим вимогам. Надалі визначили його переможцем закупівель та уклали договори постачання.

Таким чином замість нових рейкових клем на рахунки товариства було переховано понад 8 мільйонів гривень. Факт того, що придбана продукція не відповідала стандартам та могла бути використана лише як металобрухт, підтверджується низкою проведених експертиз.

Поліцейські встановили причетність керівника департаменту АТ «Укрзалізниця» до закупівлі клем неналежної якості. В результаті чого було завдано збитків на більше ніж 7 мільйонів гривень.

У середу, 13 січня, йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. За скоєне керівнику загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

APnews також писав, як на Рівненщині під час руху загорівся потяг з кількома сотнями пасажирів.

Новини партнерів

Від 8200 до 37800 грн: Кабмін схвалив мінімальний оклад чиновникам у 2021 році
Компанія-постачальник назвала вартість однієї дози вакцини від COVID-19 для українців

Найпопулярніше за тиждень