В Україну заїхала ще одна партія Pfizer: у МОЗ розповіли, для кого препарат

В Україну заїхала ще одна партія Pfizer: у МОЗ розповіли, для кого препарат
Читать на русском

До України прибули ще 66 690 доз вакцини Comirnaty.

В Україну заїхала чергова партія американської вакцини Pfizer від коронавірусу. Цього разу Україна купила її за державні кошти.

Про це повідомила в МОЗ, передає APnews.

Так, до України прибули ще 66 690 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Закуповують препарат через міжнародне агентство Crown Agents.

"Вакцину з цієї партії використають для щеплення людей з 1-3 етапів вакцинації. Щеплення здійснюватимуться організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty/Pfizer, буде зарезервована друга доза з тієї ж партії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ефективність завезеної вакцини становить 95%. Comirnaty - це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Для проходження повного курсу вакцинації необхідно отримати дві дози з інтервалом в 21-28 днів. Україна вже отримала 234 000 доз цього препарату, закупленого кошти держбюджету.

Також 707 850 доз Pfizer було завезено за рахунок донорів в рамках COVAX. Протягом тижня Україна розраховує отримати ще 356 850 доз.

Як повідомляв APnews, Ляшко заявив, що Україна забезпечена вакцинами від COVID-19 на червень.

Новини партнерів

У Києві до мосту Метро стягнули саперів з собаками через "телефон зі скотчем": рух перекрито
У Китаї на аукціоні продали сувій 18 століття за $65000000

Найпопулярніше за тиждень