В Україну йде похолодання: очікуються заморозки та шквали вітру

В Україну йде похолодання: очікуються заморозки та шквали вітру
Читать на русском

Місцями температура знизиться до -5 градусів

У найближчі два дні погода в Україні значно погіршиться. Синоптики прогнозують заморозки та шквали вітру. Про це повідомляє APnews з посиланням на Telegram-канал Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У середу, 13 травня, у західних областях синоптики прогнозують заморозки у повітрі до -3 градусів, у північних та центральних областях, крім Дніпропетровської, очікуються заморозки на ґрунті до -5 градусів.

У Києві 13 травня вночі прогнозують заморозки на ґрунті до -2 градусів, а в Київській області очікуються заморозки на ґрунті до -5 градусів. Завтра у столиці та області варто очікувати пориви та шквали вітру до 20 метрів на секунду.

Харківський синоптик Ігор Кибальчич пояснив, що 11-12 травня через ряд країн Європи пройде контрастний холодний фронт гренландського походження, який принесе інтенсивне похолодання і місцями буде супроводжуватися снігопадами і навіть хуртовинами.

За його словами, основний удар Арктики відчують вночі і вранці 12 травня жителі країн Прибалтики, Польщі, де температура повітря опуститься до 0 ° і буде супроводжуватися мокрим снігом з його налипання на дроти і дерева.

В Україну йде похолодання: очікуються заморозки та шквали вітру

Раніше в APnews повідомляли про штормовий вітер, сніг та грози в Україні.

Новини партнерів

Верховний суд зобов'язав водіїв пропускати пішоходів, навіть якщо вони порушують ПДР
В ОРДЛО можуть не пропустити навіть з дозволом від України, - ДПСУ

Найпопулярніше за тиждень