В українського політв'язня, утримуваного Росією, підозра на коронавірус - Денисова

В українського політв'язня, утримуваного Росією, підозра на коронавірус - Денисова
Читать на русском

Омбудсмен Денисова каже, що йому досі не надали належну медичну допомогу і не зробили жодного аналізу

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на коронавірус. На даний момент він знаходиться на території РФ в одному з СІЗО Москви. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової.

Денисова повідомила, що у Бугайчука з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль і біль у суглобах.

"Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до «ФКУСИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве». По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували COVID-19", - повідомила Денисова.

Вона також зазначила, що адміністрація СІЗО, в якому зараз знаходиться Бугайчук, до сих пір не забезпечила його належною медичною допомогою - не зробили жодного аналізу. Крім того, як заявляє уповноважена з прав людини в Україні, його не забезпечили засобами індивідуального захисту і дезинфектором.

"Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону № 103-ФЗ "Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів", - написала Денисова.

Вона також звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяні Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Бугайчука. І звернулася до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права .

Раніше APnews писав, що стан українських політв’язнів, утримуваних Росією, значно погіршився.

Новини партнерів

У Міністерстві освіти назвали дату проведення ЗНО
До суду подали позов про бездіяльність китайського та українського уряду в боротьбі з коронавірусом

Найпопулярніше за тиждень