В українського політв'язня у СІЗО РФ стався мікроінсульт, у нього паралізувало обличчя – Денісова

В українського політв'язня у СІЗО РФ стався мікроінсульт, у нього паралізувало обличчя – Денісова
Читать на русском

Омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою відновити права Газієва.

В українського політв'язня Сервета Газієва, якого утримують у російському СІЗО в Ростовській області, стався мікроінсульт.

Про це повідомила Уповноважена ВР із захисту прав людини Людмила Денісова, передає APnews.

"Адвокат українського політв’язня, кримського татарина Сервета Газієва, який незаконно утримується у "ФКУ СИЗО-5 ГУФСИН России по Ростовской области" повідомив, що у його підзахисного стався мікроінсульт, який спричинив параліч обличчя", - розповіла омбудсмен.

Як повідомив адвокат кримського татарина, лікар швидкої, яку викликали в СІЗО, це заперечила і сказала, що політв’язень цілком здоровий та не потребує допомоги.

Також чоловік скаржився на загострення хронічних захворювань, зокрема, шлунково-кишкового тракту, хвороби ніг, суглобів, серцеві та головні болі. Однак його звернення до СІЗО ігноруються, тому медичну допомогу Газієв так і не отримав.

За словами Денісової, дії РФ розцінюють як катування і нелюдське поводження та порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою відновити права Газієва і забезпечити йому необхідну меддопомогу.

Газієва госпіталізували до лікарні на стаціонар, щоб провести медобстеження і подальше лікування, а також сприяти в обранні іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з взяттям під варту, через критичний стан здоров'я.

Крім того, український омбудсмен вимагає надати правову оцінку злочинним діям адміністрації СІЗО та притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Водночас, міжнародну спільноту Денісова закликала продовжити тиснути на Росію з вимогою негайного звільнити політв'язнів.

Як повідомляв APnews, у російській колонії погрожують українському політв'язню через прийняття ісламу.

Новини партнерів

Розрізали болгаркою замки, поки поліцейський закривав вічко: з'явилося відео стрілянини в Голосієво
Вбивство президента Гаїті: з'явилося відео затримання підозрюваних

Найпопулярніше за тиждень