В Україні з'явився препарат від Pfizer для лікування COVID-19

В Україні з'явився препарат від Pfizer для лікування COVID-19
Читать на русском

Україна уклала контракт з Pfizer на постачання 300 тисяч курсів препарату.

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало препарат від коронавірусу компанії Pfizer для екстреного застосування. Йдеться про ліки "Паксловід".

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка під час брифінгу.

За його словами, насамперед "Паксловід" призначений для використання під час лікування пацієнтів з груп ризику, щоб уникнути погіршення стану та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості до середнього та тяжкого.

Крім того, Ляшко повідомив, що ще до реєстрації цього препарату МОЗ підписало контракт з його виробником - компанією Pfizer на постачання в Україну 300 тисяч курсів "Паксловіда".

"Оскільки лікарський засіб вже допущений до екстреного медичного застосування, ми починаємо узгоджувати графік постачання препарату в Україну, про який буде проінформовано додатково", - сказав Ляшко.

Довідка

"Паксловід" - це таблетки для лікування коронавірусної інфекції, які є комбінацією двох пероральних препаратів таких як нірматрелвір і ритонавір.

Паксловид поставляється як попередньо упакованого курсу (тобто, одна упаковка препарату розрахована однією курс лікування).

За даними Pfizer попередні доклінічні випробування показали, що препарат продемонстрував дуже сильну противірусну активність проти SARS-CoV-2, а також проти інших коронавірусів.

Раніше APnews повідомляв, Україна отримала 43711 флаконів препарату проти коронавірусу "Ремдесивір".

Також в Україну прибула перша велика партія пігулок від коронавірусу "Молнупіравір".

Новини партнерів

Розлючені підприємці закидали силовиків яйцями та поливають їх зеленкою. Відео
Під Радою почалися жорсткі сутички ФОПів із силовиками: є затримання. Відео

Найпопулярніше за тиждень