В Україні з'явиться "Школа супергероїв": кого з дітей будуть в ній навчати

В Україні з'явиться "Школа супергероїв": кого з дітей будуть в ній навчати
Читать на русском

Уряд схвалив відповідне рішення.

Кабінет міністрів схвалив рішення про створення в Україні нової моделі шкіл для дітей, які тривалий час перебувають у лікарні. Йдеться про анонсовану раніше "Школу супергероїв".

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 28 жовтня, передає APnews.

Так, Кабмін схвалив на засідання постанову, яка передбачає створення та забезпечення роботи державної установи "Школа супергероїв". Крім статуту установи, затверджено порядок обрання директора на конкурсних засадах, а також умови оплати праці та схеми посадових окладів.

Зазначимо, у пояснювальній записці йдеться, що модель шкіл, яка існує зараз, при якій дітей у лікарнях навчають педагоги зі звичайних шкіл, не забезпечує врахування особливостей такого освітнього процесу.

Наголошується, що велика частина "прикутих" до медустанови дітей не отримують освітні послуги у повній мірі. Решту навчають волонтери, що не гарантує системність і безперервність освітнього процесу.

У зв'язку із вищеперерахованими недоліками в Україні впровадять нову модель під назвою "Школа супергероїв", щоб забезпечити освіту дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в лікарнях.

Варто уточнити, як правило, йдеться про дітей з онкологічними захворюваннями, СНІДом або тих, які вимагають постійного гемодіалізу, чекають на операції, знаходяться в опікових центрах і психіатричних лікарнях і так далі.

Нагадаємо, журналісти APnews одразу після анонсу такої масштабної ініціативи як "Школа супергероїв" розбиралися, як саме просувається створення умовної "школи", скільки коштів піде на це із державного бюджету і в чому полягає її необхідність. Відповіді на всі ці запитання нам ексклюзивно озвучив в.о. керівника експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти при МОН Віктор Сальков. Серед іншого, він роз'яснив, що собою буде представляти структура "школи" і що не так з тією освітою, яку надають в дітям лікарнях зараз.

Новини партнерів

МОЗ затвердив офіційний перелік протипоказань до COVID-вакцинації: довідки почнуть видавати з листопада
"Запускають надутий презерватив у космос" або як неробочий мобільний шпиталь ДСНС возять Україною для піар-акцій

Найпопулярніше за тиждень