В Україні знизять ціну на газ для майже 350 тисяч домогосподарств з 45 до 8 гривень

В Україні знизять ціну на газ для майже 350 тисяч домогосподарств з 45 до 8 гривень
Читать на русском

"Нафтогаз" вже звернувся до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 9 грудня розгляне питання про переведення клієнтів постачальника "останньої надії" на базовий тариф ГК "Нафтогаз України". Це дозволить 350 тисячам домогосподарств платити 7,96 гривень за кубометр замість 45 грн.

Про це APnews повідомляє з посилання на прес-службу НКРЕКП.

Як зазначили к НКРЕКП, станом на 6 грудня постачальник "останньої надії" забезпечує природнім газом понад 347 тисяч побутових споживачів по всій Україні. Повідомляється, що зараз спостерігається тенденція стрімкого підвищення цін на природний газ.

"Регулятора наділено повноваженнями приймати рішення про здійснення постачання природного газу побутовим споживачам постачальником "останньої надії" на умовах типового договору постачання природного газу побутовим споживачам та базової річної пропозиції", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 1 грудня "Нафтогаз" пропонував автоматично перевести всіх клієнтів на базовий річний тариф, тобто 7,99 гривень. Відповідне рішення стало можливим після ухвалення закону про введення на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії.

Повідомляється, що "Нафтогаз" вже звернувся до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції.

Як повідомляв APnews, у ЄС поскаржилися, що Росія на чверть скоротила об'єми постачання газу.

Новини партнерів

Глава Мюнхенської конференції з безпеки вважає війну РФ проти України малоймовірною
На відновлення постраждалого у пожежі костелу Святого Миколая в Києві витратять 19,5 млн гривень: знайдено підрядника

Найпопулярніше за тиждень