В Україні зменшать кількість районів в понад три рази: як це виглядатиме. Схема

В Україні зменшать кількість районів в понад три рази: як це виглядатиме. Схема
Читать на русском

Нинішній територіальний устрій України складний та неефективний, його необхідно змінювати

Якщо Верховна Рада України прийме постанову про нові райони, після місцевих виборів у 2020 році сформується нова модель територіального устрою. Про це повідомляє APnews з посиланням на схему порталу "Децентралізація".

За даними порталу, нинішній територіальний устрій України складний та неефективний, його необхідно змінювати.

Крім того, заступник голови Міністерства розвитку громад і територій України В’ячеслав Негода розповів, чим загрожує збереження старої моделі територіального устрою України.

"Стару модель, яка дісталася нам з радянських часів, ми вже суттєво змінили рішенням уряду про створення 1470 громад, території яких покривають усю країну, крім, на жаль, Криму. Зараз треба зробити ще один крок – створити нові райони. А це – повноваження Верховної Ради. Чекаємо, що парламент прийме відповідну постанову до кінця поточної сесії – до 17 липня цього року. Нехай це рішення буде неідеальним, та це й неможливо, але воно точно буде для країни кращим, ніж варіант збереження старої системи районування. Отже зараз перед парламентом стоїть вибір – зберегти хаос і неефективність, або створити рівні умови, однакові можливості та зрозумілі правила для розвитку громад", - пояснив Негода.

В Україні зменшать кількість районів в понад три рази: як це виглядатиме. Схема

Як повідомляв APnews раніше, Кабмін ухвалив рішення скоротити кількість районів в Україні. Так, замість 490 нині існуючих затвердили список зі 129.

Новини партнерів

У приватному секторі на Донбасі стався вибух: місцева мешканка отримала поранення
Сотні виснажених тварин та майже 40 мертвих цуценят: скандал в літаку сполученням Київ-Торонто авіакомпанії МАУ

Найпопулярніше за тиждень