В Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус

Віктор Ляшко
Читать на русском

Перший випадок захворювання зафіксовано у Чернівцях.

В Україні зафіксовано першу людину, інфіковану коронавірусом Covid-19. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу у Кабінеті міністрів у вівторок, 3 березня.

У повідомленні йдеться, що перший випадок виявили у Чернівцях, внаслідок проведення тесту на захворювання.

У неділю, 1 березня Віктор Ляшко говорив, що в Чернівцях перевіряють підозру на коронавірус у людини, яка повернулася з Італії. Відомо, що зараз вона підтвердилася.

"В аеропорту було проведено температурний скринінг, температура в людини була нормальна. Після цього він повернувся в Чернівецьку область. У Чернівецькій області було проведено додатковий температурний скринінг, заповнено опитувальник на особу та надано пам’ятку про самоізоляцію, оскільки людина подорожувала по країнах, у яких були зареєстровані випадки Covid 19.

Сім’я, яка подорожувала – чоловік і жінка – самоізолювалися, буквально через два дні після самоізоляцію у людини з’явилися симптоми, які говорили про можливість коронавірусної інфекції. Він за затвердженим алгоритмом, по пам’ятці самоізоляції, звернувся до сімейного лікаря. Отримав консультацію і продовжував виконувати рекомендації лікаря.

29 числа на ніч з’явилися певні симптоми, які потребували додаткових консультацій в інфекційній лікарні. Була викликана "швидка допомога", приїхала бригада, яка визначена саме для виїзду і транспортування хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію –і доставлений хворий був до гсопітальної бази.

Під час медичного огляду були забрані біологічні матеріали для досліджень. У неділю, 1 березня, було проведено швидкі тестування на грип А і B. Потім були проведено тестування на грип методом полімеразної ланцюгової реакції – і забрано проби, які доставлені до вірусологічної лабораторії в Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я

Вчора я говорив, що у нас є чотири випадки з підозрою, сьогодні ця підозра підтверджена в одної людини".

Як повідомляв APNews, Ляшко заявив про готовність всіх регіонів до прийому хворих на коронавірус.

Новини партнерів

ОПУ роздав депутатам "темники" з інформацією, як пояснювати кадрові зміни в Кабміні. Документ
Хворого Папу Римського через підозру на коронавірус оглянули лікарі

Найпопулярніше за тиждень