В Україні за рік роботи камер автофіксації кількість порушень ПДР знизилася у вісім разів – Патрульна поліція

В Україні за рік роботи камер автофіксації кількість порушень ПДР знизилася у вісім разів – Патрульна поліція
Читать на русском

За рік загальна сума сплачених штрафів порушниками ПДР склала 259 598 532 гривні.

За перший рік роботи камер автоматичної фіксації транспорту на дорогах кількість порушень правил дорожнього руху зменшилася у 8 разів.

Про це заявив перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький на прес-конференції 1 червня, передає кореспондент APnews.

За його словами, рівень травматизму у порівнянні з європейськими країнами в Україні значно вищий. За минулий рік загинули 3 554 людини.

При цьому він підкреслив, що встановлення камер автофіксації порушень ПДР дало результати, адже їх кількість зменшилася у вісім разів.

"Результат говорить сам за себе…це кількість вчинених правопорушень. За першу добу запуску системи (ред. – автоматичної фіксації) було зафіксовано понад 57 000 правопорушень. Тобто, саме стільки разів було порушено швидкісний режим. Наразі, станом на 30.05 у нас 7 000. І ця цифра є приблизно такою кожного дня – 5,6,7 тисяч. Ми маємо зниження кількості порушень у 8 разів. Однозначно, можна констатувати, що порушувати (ред. – ПДР) стали набагато менше, а це означає: зниження швидкості, зниження вірогідності ДТП з потерпілими і загиблими. Я нагадую, що камери автоматичної фіксації встановлені саме в місцях дорожньої концентрації ДТП з потерпілими і загиблими", - наголосив Білошицький.

Також представник Нацполіції підкреслив, що за рік роботи системи автоматичної фіксації було складено 1 738 119 протоколів. При цьому, за його словами, переважна більшість (90%) штрафів сплачуються у перші 10 днів після складення протоколу.

За рік загальна сума сплачених штрафів порушниками ПДР склала 259 598 532 гривні.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в Україні скасують "листи щастя" порушникам ПДР.

Новини партнерів

В Україні з'явиться День пам'яті дітей, загиблих через агресію РФ
У Офісі президента не виключають деолігархізацію телеканалів в Україні

Найпопулярніше за тиждень