В Україні з 1 січня подорожчали документи: скільки доведеться заплатити

В Україні з 1 січня подорожчали документи: скільки доведеться заплатити
Читать на русском

Через зростання вартості бланків окремих біометричних документів зросте загальна вартість оформлення

Виготовлення внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти та закордонних паспортів в Україні подорожчало з 1 січня. Причиною зміни тарифів стало зростання цін на сировину для виготовлення документів.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Державну міграційну службу.

"Через зростання вартості бланків окремих біометричних документів зросте загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - йдеться у повідомленні.

Тепер, якщо вам необхідно повторно виготовити ID-карту за термін до 20 робочих днів, доведеться заплатити 372 гривень, а до 10 робочих днів – 498 гривень.

При цьому закордонний паспорт - до 20 робочих днів коштуватиме 733 гривень, а до семи робочих днів і до трьох робочих днів, якщо є підстави – 1085 гривень.

Зазначається, що українці, які оплатили послуги та подали заяву до 31 грудня 2021 року, отримають документи за старими тарифами. Українцям, які сплатили адмінпослуги до 31 грудня, але не встигли подати заяву для оформлення документів, доведеться доплатити суму, що бракує

В Україні з 1 січня подорожчали документи: скільки доведеться заплатити

Як раніше повідомляв APnews, для користувачів державного додатка "Дія" стали доступні не лише цифрові паспорти громадянина України та закордонний паспорт, але й небіометричний закордонний паспорт, який було видано після 2015 року.

Новини партнерів

У столиці ПАР спалахнула будівля парламенту (відео)
На Черкащині в перший день нового року прорвало дамбу (відео)

Найпопулярніше за тиждень