В Україні відновлюють аеромедичну евакуацію: в яких областях стартує пілотний проект

В Україні відновлюють аеромедичну евакуацію: в яких областях стартує пілотний проект
Читать на русском

За словами Авакова, йдеться про абсолютно новий рівень надання екстреної медичної допомоги.

В Україні відновлюють аеромедичну евакуацію. Кабінет міністрів 17 березня схвалив створення Єдиного аеромедичного простору.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає APnews з посиланням на прес-службу МВС.

Так, у відомстві зазначили, що йдеться про абсолютно новий рівень надання екстреної медичної допомоги, при якій людина отримає лікарську допомогу або буде доставлена в медзаклад з будь-якого куточка країни.

Також повідомляється і про другу складову цієї програми - підтримка вітчизняної трансплантології.

В МВС обіцяють, що на першому етапі пілотного впровадження аеромедичної евакуації залучать нові сучасні гелікоптери Airbus H-145. Вони будуть базуватися у Львові та Києві.

"Разом з Міністерством охорони здоров'я ми запускаємо систему аеромедичної евакуації та підтримки трансплантології силами авіації МВС. Вже з 1 квітня ми запускаємо пілотний проект у Львівському регіоні - це 7 областей: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька області", - наголосив Аваков.

Так, з 1 травня відповідний проект пошириться на Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та Київ.

"Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази - у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю Україну", - йдеться у повідомленні.

Вже на першому етапі щонайменше 7 мільйонів українців зможуть отримати максимально швидкий доступ до медичної допомоги в ситуаціях, які загрожують їх життю і здоров'ю.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, 13 січня глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні запустять "медичну авіацію" для перевезення хворих.

Новини партнерів

Майдан, Приватбанк і Гандзюк. Генпрокурор Венедіктова назвала три "досягнення", якими пишається за рік роботи
"Хотів підірвати знайому". У поліції розкрили подробиці потужного вибуху з жертвою у Боярці

Найпопулярніше за тиждень