В Україні відкриють університет, який спонсоруватиме стартапи студентів

В Україні відкриють університет, який спонсоруватиме стартапи студентів
Читать на русском

Завданням нового вишу є навчання не IT-фахівців, а IT-підприємців.

В Україні з 2022-го року з'явиться новий технологічний університет, який інвестуватиме у стартапи студентів. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Міністерства цифрової трансформації України.

Новий виш отримає назву SET University і буде діяти на базі Київської школи економіки за підтримки ІТ-інвесторів та бізнесменів. Причому завдання SET University входить випуск не IТ-фахівців, а IТ-підприємців.

"Щоб побудувати успішну IT-країну, потрібно навчати майбутніх ІТ-новаторів сучасним технологіям та тому, як втілити їх у бізнесі. Щороку на ринок праці виходять близько 20 тисяч нових ІТ-фахівців, тоді як, за оцінками учасників ринку, реальна потреба становить понад 30 тисяч на рік. Поки що Мінцифри активно працює над реформуванням ІТ-освіти", - йдеться в заяві.

Якщо в нашій країні з'являться люди, які вмітимуть "живити ідеї, розробляти бізнес-плани та запускати свої проекти", це має дозволити нашій країні стати найбільшим IT-хабом у Східній Європі.

"У нас має з'являтися ще більше "однорогів", таких як GitLab або Grammarly", - заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Наприкінці навчання у цьому університеті замість дипломної роботи випускники представлятимуть ідею чи проект власного стартапу. Найкращі з них отримають інвестування від венчурної студії, що діє на базі установи.

Навчатимуть студентів SET University професори з провідних українських та закордонних університетів, а також топ-менеджери українських та міжнародних IT-компаній. Вони зможуть стати менторами студентів та представити реальні IT-кейси, щоб студенти приєднувалися до їх вирішення.

Сам університет SET University відкрили Сергій Токарєв, Founding Partner Roosh, та Київська школа економіки. Своєю чергою перший набір студентів на бакалаврські та магістерські програми відбудеться вже наступного року.

Раніше APnews повідомляв, що Україна вперше в історії була представлена ​​на одній із найбільших ІТ-конференцій у Лісабоні.

Новини партнерів

Путін відповів, чи збирається Росія нападати на Україну
Екс-чиновник, що в’їхав у натовп людей на Майдані рік тому, під домашнім арештом - прокуратура

Найпопулярніше за тиждень