В Україні тимчасово "засекретили" інформацію про причини смерті

В Україні тимчасово "засекретили" інформацію про причини смерті
Читать на русском

Всі дані про причини смерті будуть доступні після закінчення карантину

Записи про причини смерті українців будуть оприлюднені після закінчення карантину. Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт Державної служби статистики.

Відзначається, що зараз відділи державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України не надають територіальними органами Держстату других примірників актових записів цивільного стану та свідоцтв про смерть.

Дане рішення прийнято на підставі постанови Кабінету міністрів від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні інфекції COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2".

"У повному обсязі статистична інформація про кількість померлих за причинами смерті, починаючи з даних за січень-березень 2020 року, буде сформована та оприлюднена після закінчення карантину й отримання територіальними органами Держстату від відповідних відділів реєстрації других примірників актових записів цивільного стану та документів, що засвідчують випадки смерті", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що всього з початку року в Україні померло 149 064 осіб, у тому числі в березні - 48 326 осіб. При цьому за січень-березень 2019 року померло 159 264 осіб, у тому числі в березні - 49 177 осіб. Таким чином, смертність в Україні скоротилася.

Як раніше повідомляв APnews, станом на середу, 20 травня, в Україні лабораторно підтверджено 19 230 випадків коронавірусної хвороби, з них 564 летальних.

Новини партнерів

"Я полетів не інкогніто". Зеленський прокоментував свою скандальну поїздку в Оман
Хотіли шантажувати мене особисто: Зеленський заявив, що знає імена "авторів" записів Єрмака

Найпопулярніше за тиждень