В Україні створять "Національний штаб протидії біологічним загрозам"

В Україні створять "Національний штаб протидії біологічним загрозам"
Читать на русском

Цей штаб, згідно тексту законопроекту, буде здійснювати координацію діяльності всіх органів влади.

Верховній Раді запропонували прийняти новий закон по боротьбі з коронавірусом. Зокрема, буде запропоновано створити Національний штаб протидії біологічним загрозам.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відповідний законопроект, який буде розглянуто на засіданні 20 жовтня. Його вже підписав голова ВР Дмитро Разумков.

“Враховуючи критичну ситуацію, що виникла внаслідок світової пандемії респіраторної хвороби COVID-19… рекомендувати Президенту України утворити Національний штаб протидії біологічним загрозам та очолити його для організації оперативного реагування на поширення коронавірусної хвороби в Україні”, - йдеться у законопроекті.

Цей штаб, згідно тексту законопроекту, буде здійснювати координацію діяльності всіх органів влади. Зокрема, пропонується організувати невідкладний забор біологічних матеріалів мобільними бригадами на дому у громадян, та координація проведення тестів на наявність коронавірусу SARS-Cov-2 у термін до 48 годин. А також забезпечити безкоштовними ліками для амбулаторного лікування хворих, медичних консультацій тощо.

Також буде запроваджено:

  • єдину всеукраїнську багатоканальну телефону лінію – систему прямого зв’язку з державою для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу;
  • ефективну безоплатну діагностику та тестування на коронавірусну хворобу;
  • повне фінансове забезпечення потреб та оновлення матеріально-технічної бази екстреної медичної допомоги.

Також пропонується запровадити заходи по підвищенню ефективності лікування хворих на коронавірусну хворобу, організувати надання соціальної підтримки пацієнтів з коронавірусною хворобою та вжити заходів для відновлення системи протиепідемічного захисту та розбудови мережі інфекційних лікарень.

Раніше APnews писав, що у МОЗ розповіли, що робити, якщо вимагають гроші за лікування COVID-19.

Новини партнерів

Бігали голими та кричали: поїзд Львів-Київ зупинили через двох п'яних неадекватних дівчат
У Харкові вимагають "декомунізувати" ковбасу

Найпопулярніше за тиждень