В Україні скасують податки на посилки вартістю до 150 євро

В Україні скасують податки на посилки вартістю до 150 євро
Читать на русском

Пропозиція підвищити ліміт була підтримана операторами поштового зв’язку, експрес-перевізниками та профільними асоціаціями.

В Україні хочуть підвищити ліміт на безподаткове відправлення міжнародних посилок з-за кордону до України зі 100 до 150 євро. Про це заявила народна депутатка від “Слуги народу” Ольга Василевська, передає APnews.

Нардеп заявила, що необхідно збільшити податок за ввезення товарів в Україні зі 100 євро до 150 євро.

"Ми пропонуємо збільшити базу оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача", – заявила вона.

Василевська пояснила, що зменшення безмитного ліміту до 100 євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників, активізації "сірих" схем ввезення товарів на митну територію України.

При цьому вона наголосила, що досвід інших країн підтверджує, що у разі пониження ліміту витрати державних органів на організацію збирання податків перевищують надходження до бюджету.

Василевська додала, що пропозиція підвищити ліміт була підтримана операторами поштового зв’язку, експрес-перевізниками та профільними асоціаціями.

Станом на середу, 28 жовтня, відповідний законопроект ще не був поданий до Верховної Ради.

Що це означає?

Після збільшення ліміту на ввезення товарів з-за кордону, товари з цінником до 150 євро не будуть обкладатися податком.

До цього всі міжнародні посилки вартістю понад 100 євро оподатковувалися. Зокрема, для посилок від 100 до 150 євро нараховували ПДВ 20%, а якщо вартість посилки перевищувала 150 євро - нараховувався ввізний податок 10% + ПДВ 20% на суму перевищення безмитного ліміту і податку.

Якщо законопроект затвердять, очікується, що середній чек на покупки за кордоном зросте, тим самим сприятиме збільшенню доходів у бюджет України.

Як повідомляв APnews раніше, українці можуть законно повернути сплачені до держави податки: як це зробити.

Новини партнерів

П'яний футболіст "Металіста" влаштував масштабне ДТП в Харкові: вміст алкоголю в крові спортсмена в 9 разів перевищив норму
Кабмін зняв обмеження на гігантські зарплати посадовців, введені через карантин

Найпопулярніше за тиждень