В Україні проведуть аудит по держдачах в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, "виданих" за Порошенка та інших президентів

В Україні проведуть аудит по держдачах в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, "виданих" за Порошенка та інших президентів
Читать на русском

Всього під перевірку потрапили понад 100 держдач.

Державні землі та будинки в Конча-Заспі та Пущі-Водиці перевірять щодо того, хто саме ними володіє. Про це повідомляє APnews з посиланням на виступ секретаря РНБО Олексія Данилова.

За його словами, загалом йдеться про майже 400 гектарів заповідної землі, а також про більш ніж сотню державних дач та будівель. Проблема, за словами Данилова, виникла після того, як в 2014-му році згідно з постановою уряду був скасований перелік категорій осіб, які мають право на пільгове проживання.

Саме це і призвело до того, що наразі цими землями і резиденціями фактично володіють "незрозумілі особи". Серед них вже сайт Президента відзначає "людей на прізвище Піскун, Ландік, Васюник", а також міністрів часів Януковича - Табачника й Богатирьова. Мова також йде про віце-прем’єра часів Порошенка Зубка, а також директора департаменту корпорації "Богдан" Олександра Ільїна.

Всі вони, а також низка колишніх суддів чи прокурорів, правоохоронців, митників та податківців, отримали договори на користування будівлями за символічну плату. Ба більше - отримали відшкодування за "витрати на ремонт" у розмірі 50% від витрачених коштів.

Саме тому за підсумками засідання РНБО президент Володимир Зеленський поставив завдання провести повний аудит земель і резиденцій Конча-Заспи й Пущі-Водиці, а також встановити повний перелік осіб, які там проживають.

Відзначимо, що також в рамках сьогоднішнього засідання РНБО було вирішено створити в Україні безкоштовне телебачення з покриттям територій ОРДЛО. А також створений новий санкційний список - у нього потрапили понад 500 "злодіїв в законі".

Новини партнерів

РНБО може ввести санкції проти українців, які вже потрапили під санкції інших країн
У Чернігові поліцейські застрелили чоловіка, який ішов на них з ножами після погроз вбити жінку

Найпопулярніше за тиждень