В Україні продовжили термін встановлення лічильників газу: готуються компенсації

В Україні продовжили термін встановлення лічильників газу: готуються компенсації
Читать на русском

Готуються компенсації тим побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу власним коштом

Зеленський підписав закон, яким продовжує терміни установки лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі. Крайній термін установки переноситься до 1 січня 2023 року.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Офіс президента.

Також відкладається обов'язок газорозподільних компаній припиняти поставки газу споживачам у разі їх відмови від встановлення лічильників газу.

При цьому Кабінету міністрів доручено у тримісячний строк розробити та затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу власним коштом, у розмірі середньозваженої вартості встановлення лічильників.

Вказано, що метою є поліпшення роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема, для приготування їжі.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування - 26 березня.

APnews також писав, чому влада не може списати борги українців за ЖКГ. За словами Арахамії, це несправедливо по відношенню до тих, хто регулярно роками оплачував комуналку. Крім того, у держави відсутні елементарні бази даних.

Новини партнерів

У Януковича та Азарова можуть бути активи в Україні, - Данілов
Олімпійський чемпіон впав під час стрибка з трампліна і втратив свідомість. Відео

Найпопулярніше за тиждень