В Україні поки не можуть виявляти «індійський» штам COVID-19, - Радуцький

В Україні поки не можуть виявляти «індійський» штам COVID-19, - Радуцький
Читать на русском

Наразі коронавірус-мутант виявили вже у 92 країнах світу.

В Україні поки не можуть виявляти «індійський» штам COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву голови комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайла Радуцького.

"ВООЗ зафіксувала випадки зараження «індійським» («Дельта») штамом вже у 92 країнах світу. Зокрема, попри вакцинацію більшості населення, погіршується епідеміологічна ситуація у Великій Британії. За підрахунками інфекціоністів, 96% всіх нових випадків коронавірусу - це саме" індійський "штам. Спалах хвороби призупинив плани по зняттю карантину в королівстві (Великій Британії, - прим. ред.) . В сусідній Росії в середньому за добу помирає понад 500 осіб - більшість смертей викликає саме "Дельта" - заявив нардеп.

На думку політика, незабаром ця хвиля докотиться і до України, проте виявити індійський штам COVID-19 наші вчені поки не в змозі.

"В Україні поки що немає технічної можливості самостійно виявляти "індійський" штам. Нещодавно МОЗ направило в лондонську лабораторію 500 зразків з різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні відразу визначати штам "Дельта", - додав Радуцький.

Раніше APnews повідомляв, ВООЗ прогнозує, що другий рік пандемії COVID-19 буде більш смертоносним.

Новини партнерів

СБУ затримала росіянина-терориста, якого розшукував Інтерпол
Україна повинна виплатити понад 10 млрд доларів держборгу за 12 місяців

Найпопулярніше за тиждень